skip to Main Content

Fontys International Projects overgenomen door MeduProf-S. (Dutch Press release)

Fontys International Projects (FIP) de afdeling verantwoordelijk voor internationale onderwijsprojecten van Fontys Hogescholen, gaat over in andere handen. Dit onderdeel van Fontys wordt overgenomen door MeduProf-S. MeduProf-S is een sinds anderhalf jaar verzelfstandigd onderdeel van Fontys dat met succes actief is in medisch onderwijs in ontwikkelingslanden.

Onlangs is de overeenkomst ondertekend waarmee Fontys International Projects wordt overgenomen door MeduProf-S. De activiteiten van dit Fontys onderdeel passen niet meer in de kerntaken van Fontys Hogescholen en zijn bij MeduProf-S in betere handen, aldus het College van Bestuur. Internationale samenwerking blijft wel belangrijk in de strategie van Fontys. Fontys heeft dan ook de reeds bestaande samenwerking met MeduProf-S voor 5 jaar verlengd. Dit betekent dat Fontys docenten actief ingezet worden in projecten in ontwikkelingslanden en studenten van Fontys de mogelijkheid krijgen om via MeduProf-S hun stage of afstudeerproject in ontwikkelingslanden te doen. Op deze manier blijft internationale expertise en ervaring in de Fontys organisatie aanwezig en voor studenten beschikbaar.

MeduProf-S richt zich vanaf de oprichting in 2009 minder dan FIP op subsidietrajecten, maar maakt vooral succesvol gebruik van een wereldwijd netwerk, waardoor opleidingen en cursussen in de markt kunnen worden gezet. MeduProf-S zal de diverse onderdelen van FIP integreren in een divisie structuur met als divisies o.a. Medical, Education, Marketing/Management, Engineering en Quality Assurance en zal deze divisies geleidelijk uitbouwen.

 

Back To Top